[wpcol_2third]
Her kan du downloade udvalgt materiale fra vores bog “Teamsamarbejde. Professionelle læringsfællesskaber og bedre møder”. God fornøjelse.
DAGSORDEN_skabelon
4mat_modellen
24_karakterstyrker
ens_og_forskellig
talsystem
normer
tjekliste_gode_moeder
hhh_plan
Teamsamarbejde
Succes er en holdsport ! Fra forskningen ved vi, at jo mere lærerne indgår i team og teamsamarbejde, des bedre lærer eleverne. Når lærere diskuterer undervisning og metoder med deres kolleger i teamet, og der er en stærk kultur på skolen, hvor faglighed vægtes høj, er elevernes faglige resultater og lærernes trivsel højere.
Vi har siden 2007 arbejdet med teamudvikling, teamsamarbejde og teamcoaching blandt lærere, pædagoger og ledere i skoler over hele Danmark. Teamsamarbejde skal læres. Det skal bruges aktivt som en del af det professionelle læringsfællesskab. Der er en række værktøjer og veje til at optimere samarbejdet i hverdagen, som har betydning for teamets proces og resultater. De team, der fungerer bedst, har en række kendetegn, som skal i spil, så alle oplever, at netop deres kompetencer og styrker gør en reel forskel.
I det velfungerende teamsamarbejde har den enkelte lærer og pædagog bedre muligheder for at udvikle sit professionelle virke. Det fordrer, at teamsamarbejdet fungerer, og at der i samarbejdet sættes fokus på elevernes læring. Når teamsamarbejdet og særligt teammøderne bruges som et forum for fælles refleksion, sparring og udveksling af erfaringer øges muligheden for inklusion, undervisningsdifferentiering og den enkelte kompetencer I forhold til det enkelte barn.
Der er behov for at afstemme forventninger til hinanden i teamsamarbejdet og til at drøfte mål, retning, arbejdsopgaver og konkrete måder at gøre tingene på. For at opnå et virkelig godt teamsamarbejde, må teamets medlemmer derfor være indstillet på at lære nyt og indgå i en udviklingsproces med teamsamarbejdet som omdrejningspunkt.
Vi tilbyder udvikling af team med fokus på teamsamarbejde i en forpligtende proces med fokus på kommunikation, styrker, viden om hinanden og alt det, der virker på vejen mod fælles mål.
Forløb til udvikling af teamsamarbejde bidrager til:
– Større trivsel, velfungerende team, en sjovere hverdag, fastholdelse af personale og bedre resultater i undervisningen.
– Fokus på alt der virker i praksis, og det der gør den største positive forskel.
– Nye perspektiver, hvor der tænkes ud af boksen. Vi sætter tingene på spidsen og spanden på hovedet.
– En styrkebaseret og anerkendende tilgang til samarbejde, relationer, mål & retning.
Vi tilbyder halve og hele dage samt udviklingsforløb over længere tid. Det afhænger helt af jeres forventninger, ønsker og målet med at gøre en indsats. I kan få inspiration til teamsamarbejde på et lærermøde, blive udfordret på pædagogiske dage, eller vælge et forpligtende forløb for alle eller enkelte team over længere tid – et eller flere skoleår.
I forløb om teamsamarbejde kan der f.eks. arbejdes med:
– bedre trivsel
– styrket samarbejde
– kommunikation & konflikthåndtering
– positiv stresstyring
– bedre teammøder
– skolesammenlægning
– større forandringsprocesser
Hvis hele skolen ønsker at arbejde med teamsamarbejde og teamudvikling vil et forløb ofte indeholde følgende elementer:
En pædagogisk dag til opstart med fokus på teamsamarbejde i teori og praksis.
Teamobservation og feedback 3-5 møder over en længere periode Pædagogiske dage til opfølgning og fortsat udvikling, hvor der sættes fokus på delelementer i teamsamarbejdet.
Status og evaluering af proces.
Team, der har konkrete behov og eller ønsker ift. et endnu bedre teamsamarbejde, kan få egen proces med en kombination af teamcoaching og teammøder med observation og feedback.
Vi har gennemført forløb med fokus på teamsamarbejde over hele landet siden 2007.
[/wpcol_2third]
[wpcol_1third_end]
Praktisk information
Formål: At styrke teamsamarbejdet.
Varighed: 2-12 måneder.
Pris: Tilbud afgives ved forespørgsel, da det afhænger af varighed og antal deltagere.
Lad os mødes
Kontakt os for et tilbud til et bedre teamsamarbejde med afsæt i jeres konkrete udfordringer, ønsker og behov.
info@skolekonsulenter.dk
Tidligere deltagere har sagt

“Vi går herfra med en langt større forståelse for hinandens forskelligheder og styrker samt en indsigt i, hvordan vi kan bruge det konstruktivt fremover”
– lærer

“Det bedste er, at jeg nu tror på, at vi kan komme videre ved fælles fodslag”
– lærer
[/wpcol_1third_end]