[wpcol_2third]
Cooperative Learning
Hvis du vil udvikle din praksis, aktivere og engagere flere af dine elever i undervisningen, så tilbyder cooperative learning (CL) en række strukturer hertil. Få viden om, inspiration til og afprøv i praksis, hvorfor og hvordan Cooperative Learning kan øge elevernes læring.
Bliv præsenteret for de grundlæggende principper, samarbejdsstrukturer og få konkrete eksempler på hvordan undervisningen kan planlægges og gennemføres med udgangspunkt i samarbejdende læring.
Kurset i Cooperative Learning (CL) gennemgår læringsforståelse og grundlæggende principper, samt giver inspiration til at tilrettelægge kvalificerede, effektive opgaver til løsning i samarbejdende grupper. Vi arbejder eksemplarisk, så kurset forløber i Cooperative Learnings form og organisering.
Der veksles mellem teoretisk viden og Cooperative Learning i praksis. Deltagerne præsenteres for den grundlæggende teori, samarbejdsstrukturer, eksempler på arbejdsforløb, inspirerende tiltag og praktiske ideer til, hvordan de kan planlægge og gennemføre undervisning med udgangspunkt i de Cooperative Learning processer. Deltagerne afprøver strukturer og vil på eksemplarisk vis planlægge undervisningssituationer med kobling til egen faglighed og virkelighed. Vi vil ligeledes benytte strukturerne til opstart, forventningsafstemning og evaluering.
Vi tilbyder kurser i Cooperative Learning på følgende niveauer:
Cooperative Learning l
Deltagerne introduceres til de grundlæggende principper og samarbejdsstrukturer. Forskellige strukturer afprøves i praksis, og deltagerne får lejlighed til at implementere og afprøve i egen praksis mellem kursusgangene. Der arbejdes også med teamopbyggende aktiviteter og udvikling af elevernes sociale kompetencer.
Cooperative Learning ll
For deltagere med kendskab til og lidt erfaring med at bruge CL-strukturer i praksis. Der bygges videre på Cooperative Learning l, de grundlæggende principper og samarbejdsstrukturer. Værktøjskassen udvides og der afprøves flere strukturer til arbejde med følelses- og samarbejdsmæssigt indhold. Der præsenteres praktiske ideer til, hvordan undervisning kan planlægges og gennemføres med afsæt i kooperative processer. På eksemplarisk vis planlægges og afprøves undervisningssituationer med afsæt i egen undervisning.
Cooperative Learning lll
For lærere med et par års erfaring i at bruge Cooperative Learning i undervisningen. Flere CL-strukturer implementeres i egen praksis, og der arbejdes med virkemidler og udvikling af elevernes sociale, kommunikative og faglige kompetencer. Der udveksles erfaringer og materialer blandt deltagerne.
Cooperative Learning, dansk & sprogfag
Deltagerne introduceres til de grundlæggende principper og Cooperative Learning som metode til at styrke faglighed og inklusion. Der sættes et fagfagligt fokus på faget dansk. Der afprøves strukturer, som specielt er tilpasset mål, indhold og fagdidaktiske overvejelser i dansk på alle trin. Deltagerne får lejlighed til at implementere og afprøve i egen praksis mellem kursusgangene. Kurset giver rum til kollegasparring og videndeling.
Skolekonsulenter.dk har
– udbudt kurser i Cooperative Learning siden 2010 over hele landet.
– stod for Workshop om Cooperative Learning ved Ungdomsskolernes Fællesdag 2011.
– har afholdt kurser i Cooperative Learning for alle lærere i Odsherred kommune siden 2012.
[/wpcol_2third]
[wpcol_1third_end]
Praktisk information
Formål: At udvide værktøjskassen og implementere CL i undervisningen
Varighed: 10 timers forløb, fordeles over 2-3 dage, så deltagerne gør sig erfaringer mellem kursusdagene.
Pris: Tilbud afgives ved forespørgsel, da det afhænger af varighed og antal deltagere.
Lad os hjælpe dig videre
Kontakt os for et uforpligtende møde, hvor vi afdækker jeres konkrete behov og ønsker
info@skolekonsulenter.dk
Tidligere deltagere har sagt
[wpcol_1third_end]

“Kurset i Cooperative Learning var 100 % brugbart fra første dag, og et ordentligt positivt indspark hver gang”
– lærer

“Det bedste er, at I gør det I siger! Det er eksemplarisk godt”
– skoleleder

“Kurset i Cooperative Learning har været rigtig godt med rigtig mange gode praktiske ideer, blandet med lidt teori, men ikke mindst fordi I begge to OSEDE af begejstring”
– lærer
[/wpcol_1third_end]